30.11.2020 Kamila Metzová
Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!
Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory "půl na půl". A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.
Teď jsem je dělala přesně takto.
☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭
Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa...
Ať se vám bramboráky povedou! 🙂
<p>Dýni Hokkaido omyju, rozkrojím, vydlabu semínka a nastrouhám na hrubo včetně slupky. Pokud by se Vám slupka nezdála, tak ji jednoduše nožem odstraňte.</p>
<p>Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Osvědčilo se mi částečně vymačkat tekutinu, kterou pustí.</p>
<p>Směs je připravená k opékání. Je hutná, nic neteče, žádná přebytečná voda... Jen ty kusy cibule jsem mohla udělat menší. Pospíchala jsem..🙂</p>
<p>Bramboráky dělám menší kulaté. Na každý dám asi 2 lžíce hmoty. Opékám je na tuku z obou stran na nepřilnavé pánvi. Pokud by nešly otočit a byly až příliš měkké, je třeba hmotu ještě trochu zahustit. Křehké při otáčení ale jsou...</p>
<p>Při vyndání z pánve jsou mastné, stačí je ale odložit na papírovou kuchyňskou utěrku a ze shora dát také jednu. Zbytečný tuk se okamžitě odsaje...</p>
<p>Bramborák je vynikající i samotný. Co si ho ale takhle vylepšit? Gervais ochucené trochou citronové šťávy, solí a kousek uzeného lososa.👍</p>
<p>Chuťově výrazná a atraktivní kombinace. Dýňovému bramboráku na talíři sluší i různé druhy zeleně. Od natí až po bylinky. Mňam!</p>