30.01.2015 Kamila Metzová
Grenadýrský pochod je jednoduché a moc dobré jídlo. Tentokrát vylepšené o tempeh ...
Grenadýrmarš nebo také "Granátnícký pochod" je jednoduchý pokrm, který znáte možná od svých babiček. Původ jídla sahá až do období napoleonských válek, kdy měla armáda problémy se zásobováním a kuchaři k dispozici pouze těstoviny a brambory. Jídlo se pak předávalo z generace na generaci s jeho různými chuťěmi a vylepšeními.
Jsou známe verze s paprikou, houbami, pro "bohatší" pak s uzeným, slaninou či kouskem klobásy. Tak proč nezkusit verzi s TEMPEHEM :-)
Přesné množství brambor a těstovin neřešte, oproti bramborám se ale většinou dává poloviční množství těstovin.
Výhodou této verze receptu je dostatečný obsah bílkovin. Přidáte-li navíc na talíř k tomuto jídlu zeleninu, buď čerstvou nebo ve formě pickles, snížíte tím celkovou glykemickou nálož jídla.
<p>Pro tentokrát tvořil základ tohoto pokrmu cibulka s tempehem. Dají se použít i žampiony.</p>