vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kinder mléčný řez bez mouky

18.04.2020 Kamila Metzová

Moučníky a dezerty

Domácí mléčný řez je atraktivní dezert či svačina pro malé, střední i dospělé.🙂 Tentokrát si posvítíme na to, jak ho jednoduše vyrobit úplně bez mouky.👍

Tento recept nemá žádnou "jedinou správnou" variantu. Správná varianta je totiž ta, která splňuje vaše chuťové a nutriční požadavky.

Někdo chce více náplně, někdo zase méně cukru. Někomu vyhovuje nízkotučná tvarohová varianta, jiný zase preferuje sladší smetanovou chuť. Pojďte tedy zkusit, co vyhraje u vás...🙂

Tradičně se do korpusu přidává menší množství mouky. Přesně jako v tomto receptu na domácí mléčný řez.

Je ale dobré vědět, že to jde i bez mouky. Našlehané bílky zajistí mechový korpus, na který už jen stačí natřít správnou náplň. 🙂

 Ingredience

Na korpus

**Na náplň **

Varianta náplně 1 - klasická

Varianta náplně 2 - proteinová

Postup

  1. Oddělím bílky od žloutků. Z bílků ušlehám tuhý sníh a dám na chvíli do lednice. Mezitím šlehám žloutky spolu se sladidlem. Tentokrát jsem dala med. Je třeba šlehat dlouho, do pěny, dle typu sladidla 5 až 8 minut.
  2. Do vaječné pěny přidám kakaový prášek, promíchám a nakonec zlehka stěrkou zapracuji sníh z bílků.
  3. Kakaové těsto vliju na plech vyložený pečícím papírem. Peču na 185 stupňů asi 10 minut.
  4. Upečené těsto sundám i s papírem z plechu, překlopím na prkénko nebo pracovní desku papírem nahoru a nechám chvíli zchladnout. Pak papír opatrně sloupnu.
  5. Korpus překrojím na půl. Jednu polovinu potřu náplní a přiklopím. Dám vychladit a pak ostrým nožem rozkrájím na jednotlivé řezy.

Mléčný řez bez mouky zaujme. Nejen na pohled, ale také "domácí" a atraktivní chutí.

<p>Kakaové těsto a vyšlehané bílky. Teď už vše jen zlehka propojit.</p>

<p>Kakaové těsto vyleju na plech vyložený pečícím papírem.</p>

<p>Tvarohový krém. Receptur je hodně. Od nízkotučných tvarohových "fit variant" až po klasickou kombinaci šlehačka, tvaroh, máslo...</p>

<p>Korpus peču na 185 stupňů asi 10 minut. Vyklopím ho pak na desku a nechám chvíli zchladnout. Pak opatrně stáhnu pečící papír a překrojím na půl. Na jednu polovinu namažu krém a přiklopím. Dám vychladit.</p>

<p>Žádná suchotina! Mléčný řez z kvalitních surovin, který je extra šťavnatý. Verze bez mouky rozhodně prošla! 👍</p>