10.07.2024 Kamila Metzová
Zabořte lžíci do voňavé husté cibulačky s křupavou opečenou bagetkou a horkým rozpečeným sýrem...Potřebujete jen pár ingrediencí a výsledek je úžasný. Když přežijete tu chvilku práce s krájením a restováním cibule, všechno ostatní už je za chviličku...
Cibuli nakrájejte na proužky a pozvolna opékejte na másle Ghí do zlatova asi 10 minut. Cibule musí být hezky opečená, místy se může i lehce přichytávat.
Cibuli zalijte vývarem a ochuťte solí, pepřem a kořením. Ještě krátce povařte, max. 5 minut.
Kolečka bagety lehce opečte z obou stran na olivovém oleji nebo na sucho. Polévku rozdělte do misek. Nahoru dejte kolečka bagety a ta posypte na jemno nastrouhaným sýrem.
Sýr zapečte/rozpečte. Nejjednodušší a nejrychlejší je to pomocí flambovací pistole. Stačí malá chvilka a sýr je hezky rozteklý a zapečený. Ihned podávejte...
Místo části vývaru můžete do základu přidat i sklenku suchého bílého vína. Tradiční francouzská verze bílé víno obsahuje. Dodá polévce zase jinou chuť...A cibuli opečte do zlatova, né do hněda. Jednou jsem to přepískla a cibulačka pak byla až moc tmavá...to už se mi nelíbilo :)
Flambovací pistole je fajn pomocník, který šetří čas. Vyhovuje mi, že nemusím rozpalovat troubu, když to není třeba...A jak vidíte u tohoto receptu, hodí se nejen na flambování sladkých dezertů a přípravu créme bruleé, ale i na jídla, kterým chcete dát závěrečný šmrnc...Různé druhy flambovacích pistolí seženete na eshopu ozdobdort.cz. Já jsem si kupovala verzi profi :)
Kami
☝️Jako další polévku doporučuji vyzkoušet tuto bílou fazolačku
<p>To, co dává cibulačce jedinečnou chuť je opečená bagetka s rozpečeným sýrem. Teď jsem si pomohla flambovací pistolí.</p>
<p>Moje první flambovací pistole. Koupila jsem si tuto z řady profi na eshopu ozdobdort.cz, kde jich mají na výběr více...</p>
<p>Když si koupíte flambovací pistoli, dodává se bez plynu. Ten je tam potřeba naplnit...pak vydrží dlouho. Já jsem si tuto profi koupila také proto, že se mi líbila designově...:)</p>
<p>Je to otázka vteřin a máte takto perfektně rozpečený sýr.</p>
<p>Tradičně se používá francouzký sýr, dobře se zapéká i gouda nebo cheddar. Mňam!</p>