16.08.2021 Kamila Metzová
Vynikající sytý vychlazený salát s čerstvou zeleninou a měkkým masem se skvěle hodí k obědu do teplejších dnů. Praktický je i jako jídlo s sebou do krabičky. Jogurtovo-sýrový dresink ho perfektně doladí a zvláční.
Na tomto salátu je zvláštní způsob přípravy masa. Do zeleninových salátů se často používá spíše opečené nebo grilované maso. Do těstovinového salátu se mi ale osvědčila pomalu uvařená kuřecí prsa, která jsou jemná a krásně měkká.
Maso mi vznikne při přípravě tradičního vývaru, který nejčastěji dělám v pomalém hrnci. Mám pak plný hrnec dobré polévky a část masa použiju do těstovinového salátu.👍
Libové uvařené maso z kuřecích prsou se dá po vychladnutí hezky a pohodlně nakrájet na kostičky, takže se v salátu nerozpadne...
Množství ingrediencí přizpůsobte počtu porcí a také tomu, zda preferujete více či méně zeleniny.🙂
Na dresink
☝️Preferujete salát bez masa? Vyzkoušejte tento skvělý těstovinový salát s opečeným tofu a bylinkovým pestem.🙂
Ať vám saláty chutnají!🙂
<p>Do tohoto salátu vybírám pevnější ingredience, aby měl salát ve výsledku i po promíchání stále pěknou strukturu. Těstoviny volím zrovna podle situace. Na obrázku jsou rýžové vrtulky Risolino.</p>
<p>Dresink je alfa a omega dobrého těstovinového salátu. Teď jsem umíchala jogurtovo-sýrový. Na sýru hodně záleží. Zvolila jsem aromatický cheddar, který vše perfektně dochutí. Jogurt musí být hustý.</p>
<p>Do těstovinových salátů ráda dávám kukuřici. Né nakládanou, ale tu mraženou, kterou jen krátce povařím. Hezky v salátu září.👍</p>
<p>Nejlepší je nechat ho v lednici chvíli odležet. Sytý a vláčný salát plný kvalitních živin. Mňam!</p>