Recept na tento bramborový salát obsahuje fígl, který udělá váš salát jedinečným. Před několika lety naše známá zpěvačka Eva Pilarová vyprávěla v televizi o Vánocích a rodinných tradicích. Jednou z tradic je právě příprava bramborového salátu netradičním způsobem, kdy se cibule krátce povaří v octovém nálevu. Recept jsem vyzkoušela a jen ho odlehčila přidáním trošky zakysané smetany místo majonézy.
V původním receptu se uvádí použít 200 ml nálevu s cibulí. Dle mé zkušenosti je to příliš, salát by pak mohl být až moc řídký. 150ml vody bohatě stačí.
V original receptu se samozřejmě používá pouze majonéza. Já ale část majonézy nahrazuji zakysanou smetanou a nikdo nic nepozná. Salát je krásně vláčný a není pak nutné vypotřebovat na něj velké množství majonézy.
Salát můžete připravit na hrubo (brambory na kolečka) nebo naopak na jemno (brambory protlačit přes mřížku) a použít ho jako podklad na chlebíčky.
Dobrou chuť!
Kamila
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení