Recept

Cuketová pizza bez mouky

Základem pizzy nemusí být korpus z bílé mouky, základem pizzy nemusí být mouka vůbec! Zkuste to jinak a zapojte cuketu. Nejen, že si pochutnáte, ale uděláte i něco navíc pro své zdraví.

Pizza je pro mnoho lidí lákavá záležitost. Mnohdy je ale více zajímají lahodné ingredience na ní, než ten korpus z bílé mouky, který mnohdy zaplní žaludek více, než je zdrávo.

Použít místo mouky cuketu je úžasný nápad. Cuketa má totiž neutrální chuť, výborně se tak sladí s jakýmikoliv dalšími ingrediencemi.

Na 1 pizzu budete potřebovat

  • 2 střední cukety
  • 2 vejce
  • 50 g tvrdého sýru
  • Sůl, pepř
  • Olivový olej
  • Omáčku na potření korpusu ( rajčatová omáčka sugo, ajvar, pesto atd.)
  • Ingredience na obložení (např. rajčata, olivy, schwarzwaldskou šunku, parmazán atd.)

Postup

  1. Cukety omyjte a nastrouhejte je i se slupkou na jemném struhadle. Přidejte cca 1 lžičku soli, promíchejte a nechte cuketu odkapat pár minut přes sítko. Pak ji vymačkejte rukama, nebo si pomožte utěrkou.
  2. Cuketu zbavenou tekutiny promíchejte s vejci, sýrem, pepřem, dle uvážení můžete přidat sušené bylinky i koření na zeleninu.
  3. Vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete do formy na pizzu nebo na plech, který je vhodné vyložit pečícím papírem a decentně potřít olejem. Předpečte v troubě na 200 stupňů asi 10 minut.
  4. S korpusem nyní pracujte stejně jako s klasickou pizzou. Potřete tenkou vrstvou omáčky, obložte oblíbenými ingrediencemi, povrch zakápněte olivovým olejem a pečte dalších 15 minut.

Jednoduché, zdravé, výživné a vděčné jídlo, které navíc ještě tak skvěle vypadá!

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...