Základem pizzy nemusí být korpus z bílé mouky, základem pizzy nemusí být mouka vůbec! Zkuste to jinak a zapojte cuketu. Nejen, že si pochutnáte, ale uděláte i něco navíc pro své zdraví.
Pizza je pro mnoho lidí lákavá záležitost. Mnohdy je ale více zajímají lahodné ingredience na ní, než ten korpus z bílé mouky, který mnohdy zaplní žaludek více, než je zdrávo.
Použít místo mouky cuketu je úžasný nápad. Cuketa má totiž neutrální chuť, výborně se tak sladí s jakýmikoliv dalšími ingrediencemi.
Na 1 pizzu budete potřebovat
2 střední cukety
2 vejce
50 g tvrdého sýru
Sůl, pepř
Olivový olej
Omáčku na potření korpusu ( rajčatová omáčka sugo, ajvar, pesto atd.)
Ingredience na obložení (např. rajčata, olivy, schwarzwaldskou šunku, parmazán atd.)
Postup
Cukety omyjte a nastrouhejte je i se slupkou na jemném struhadle. Přidejte cca 1 lžičku soli, promíchejte a nechte cuketu odkapat pár minut přes sítko. Pak ji vymačkejte rukama, nebo si pomožte utěrkou.
Cuketu zbavenou tekutiny promíchejte s vejci, sýrem, pepřem, dle uvážení můžete přidat sušené bylinky i koření na zeleninu.
Vzniklou hmotu rovnoměrně rozprostřete do formy na pizzu nebo na plech, který je vhodné vyložit pečícím papírem a decentně potřít olejem. Předpečte v troubě na 200 stupňů asi 10 minut.
S korpusem nyní pracujte stejně jako s klasickou pizzou. Potřete tenkou vrstvou omáčky, obložte oblíbenými ingrediencemi, povrch zakápněte olivovým olejem a pečte dalších 15 minut.
Jednoduché, zdravé, výživné a vděčné jídlo, které navíc ještě tak skvěle vypadá!