Tato paštika je vlastně jednoduchá pomazánka z jater. Tradiční příprava paštiky je náročnější a více zdlouhavá. Játra a maso se ochucují syrové a ve speciální formě, často vyložené slaninou, se pečou v troubě ve vodní lázni. Pokud ale máte chuť na paštiku a ty kupované se vám díky jejich složení příčí, je tato rychlá játrová paštika dobrým řešením.
(množství na 2 skleničky paštiky)
Paštika v lednici vydrží týden, pokud ji nebudete jíst hned, nebo ji třeba někomu vezete, je vhodné paštiku zvrchu zalít sádlem. Sádlo vytvoří přirozenou zátku a ochranu proti bakteriím, které by se jinak k paštice lépe dostaly.
Pokud je na vás paštika příliš játrová a hutná, je možné ji nastavit třeba trochou žervé a udělat ji více lehčí a pomazánkovou.
Co se týče kvality paštik, většinou je to o ceně. U levných paštik často platíte především za sádlo, kůži a éčka.
Masový vývar, vepřové sádlo, vepřová kůže, vepřová a drůbeží játra, cibule, sůl, bramborové vločky, rostlinná a živočišná bílkovina, cukr, glukózový sirup, chlorid sodný, stabilizátory a emulgátory – karagenan, E 412, E450, E471, E500, konzervanty – E250, E262, E120, zvýrazňovač chuti E621, E330, směs koření.
Tak co – přešla vás chuť?
U paštik se rozhodně vyplatí číst etikety …
Kamila
Sdílet recept myšičky na: