K těmto palačinkám poznamenám jednu zásadní věc. Opakovaně se mi osvědčilo různá alternativní palačinková těsta nechat dostatečně odpočinout, odležet, než těsto vliju na pánev. Mouka stihne hezky nabobtnat a propojit se s ostatními ingrediencemi.
Do tohoto receptu jsem použila jáhlovou mouku hladkou. Kromě palačinek ji využívám i na zahušťování omáček, protože má neutrální chuť.
Pro palačinkové těsto volím vždy ovesné vločky jemné. Rozhodně neplatí “vločky jako vločky”. Hrubé velké žitné vločky by zde rozhodně nefungovaly…
Po několika pokusech jsem se dobrala přesně této receptury, která vyhovuje. Palačinky je třeba obracet šetrně. Někdy je dělám o něco menší než palačinky obvyklé a používám speciální obracečku na palačinky. Je to taková “lopata” a při práci s palačinkami opravdu pomáhá. Obzvlášť s těmi alternativními.🙂
> ☝️Už jste někdy jedli tmavě hnědé palačinky?Vyzkoušejte tyto kakaové palačinky s tvarohem.🙂
Sdílet recept na:
Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení