Recept

Zeleninová pizza se sýrem

Pizza toho snese opravdu hodně. Zkuste tuto zajímavou variantu s pečenou zeleninou :-) V kombinaci s oblíbeným sýrem je báječná.

Přípravu domácí pizzy milují hlavně děti. Válet placku, potírat ji omáčkou, zdobit zeleninou, sypat sýrem. Vše z toho zvládnou na jedničku 🙂 Poté, co jsem měla možnost ochutnat v restauraci zdravou zeleninovou pizzu se sýrem, jsem se rozhodla něco podobného vyrobit doma. Povedlo se, pizza všem moc chutnala, tak se s vámi dělím o to, jak na ni 🙂

Budete potřebovat

  • Těsto na PIZZU(nebo slaný koláč)
  • omáčku na potření pizzy (nejlépe klasické sugo)
  • 600g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer, množství na 2 pizzy, lze použít i jinou zeleninu)
  • Na dochucení zeleniny – sůl, koření na zeleninu, případně BIO bujón, bylinky, olej, máslo
  • Sýr dle chuti (k zelenině se výborně hodil Chedar)

Postup

  1. Podle tohoto jednoduchého návodu si připravte vyzkoušené TĚSTO NA PIZZU
  2. 600g na nudličky nakrájené zeleninové směsi (mrkev, petržel, celer) dejte do pekáčku, ochuťte, zakápněte trochu olivového oleje a přikryté pečte asi 20 minut v troubě. Ochutila jsem bio bujónem, trochou provensálského koření a směsí koření určené na zeleninu. Mezi zeleninu jsem ještě dala kus másla, dodá na chuti i jemnosti. Zeleninu by šlo orestovat i na pánvi. Zvláštností tohoto receptu je, že jsem na těsto použila tepelně upravenou (pečenou) zeleninu. Pokud bych použila syrovou, mohla by pustit vodu, nestihla by dostatečně změknout.
  3. Vykynuté těsto na pizzu rozdělte na 2 díly, z každého vyválejte placku. Já jsem tentokrát dělala kulatou, trochu vyšší pizzu. Pokud těsto rozválíte do většího obdélníku na klasický plech, bude více tenká. Když chcete dát více oblohy, hodí se právě pevnější = vyšší těsto.
  4. Pak už jen potřete rajčatovou omáčkou na pizzu. Já jsem měla tradiční omáčku na pizzu “sugo”. Někdy si ji vyrábím sama z konzervovaných rajčat.
  5. Obložte polovinou připravené zeleninové směsi a posypte sýrem.
  6. Pečte v troubě na nejvyšší stupeň do zlatavých okrajů. Max 10 – 15 minut. Vše dle tloušťky těsta a “situace”.

S tuto variantou pizzy si každý musí pohrát dle chuti. Pokud by zelenina byla málo ochucená a spíše dušená, než pečená, jako sýr byste použili netučný eidam, tak to asi nebude zas takový zázrak 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...