Rychlá snídaňová kaše z pohankových vloček

Takto vypadá snídaně plná živin a vlákniny, která hned po ránu nerozkolísá hladinu krevního cukru. Zvládnou ji navíc udělat i jasní nestíhači, protože je její příprava opravdu expresní.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Tak tady je, zase jedna snídaňová inspirace. Když se řeknou “vločky”, mnoho lidí si vybaví ty klasické ovesné. Ono jich je ale tolik druhů. Rýžové, jáhlové, žitné, pohankové … Ty kupuji jako instantní, takže jsou během chvilky úplně měkké a připravené stát se výbornou a zdravou snídaní.

V kaši není žádný cukr, nechávám ji přirozenou a sladím až na talíři medem. Na fotce med není vidět, protože tam není 🙂 Zapomněla jsem. A pak už jsem to musela sníst, takže nebylo co fotit znova 🙂

Budete potřebovat

  • 4 lžíce instantních pohankových vloček
  • 1 lžíci ovesných otrub
  • 2 lžičky sušených pšeničných klíčků
  • 1 hrnek vody (pak dle potřeby)
  • 1 lžíci sušených plodů GOJI
  • na zjemnění trochu ovesné smetany
  • na oslazení med
  • na ozdobu kousek ovoce

Postup

  1. V malém rendlíku zahřejte vodu a vsypte vločky a otruby. Pár minut povařte.
  2. Přidejte pšeničné klíčky a goji. Krátce promíchejte, zjemněte trochou smetany. Kdo má rád, může přidat skořici.
  3. Konzistenci kaše v rendlíku dolaďte vodou, když ji necháte chvíli stát, bude houstnout.
  4. Na talíři ozdobte kousky ovoce a medem.

TIPY

  • Instantní pohankové vločky koupíte v prodejnách zdravé výživy, ve větších supermarketech nebo drogeriích, kde mají koutek se zdravou stravou.
  • Pšeničné klíčky jsou takové sušené malé vločky, lze koupit i špaldové a žitné. Obohatí o živiny nejen snídaňové kaše. Já je dávám třeba do polévek.
  • Když se zmiňuji o medu, mám na mysli opravdový med od včelaře, ne nějakou medovou pochoutku ze supermarketu. To buste si tu kaši mohli rovnou posypat krystalem a ještě ušetříte 😉

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky