Některé recepty na webu nejsou vlastně recepty, ale jen inspirace. A to je přesně tento případ 🙂 Jedná se o základní návod a nápad, jak lze rychle, snadno a jednoduše vyrobit dobré jídlo.
Fotku berte s rezervou. Původně jsem tuto pánev ani nechtěla fotit. Byl to jen můj rychlooběd. Dala jsem do něj to, co mi zrovna padlo do oka a co jsem měla k dispozici.
A už se těším, až to udělám znovu a zase s jinými ingrediencemi. Princip přípravy je totiž pořád stejný 🙂
Potřebujete
- krevety (měla jsem už ty hotové “růžové” v zamraženém stavu)
- Kousky různé zeleniny jako paprika, mrkev, brokolice, cuketa, pórek
- Mohou být i čerstvé žampiony na plátky, čerstvý špenát atd.
- Kokosové mléko (NE kokosový nápoj v krabici jako alternativa mléka, ale opravdu krémové kokosové mléko)
- Na dochucení kari koření nebo červená kari pasta citronová šťáva, čerstvý koriandr
- Olej (Já jsem dala avokádový)
Postup
- Nejdříve si přípravím krevety podle toho, jaký druh a v jakém stavu je mám. Když mám mražené, nechám je (dle doporučení) pozvolně rozmrznout. Zeleninu si nakrájím na střední kousky.
- V pánvi orestuji nejdříve tužší zeleninu jako papriku, brokolici či mrkev, pak přidám třeba plátky žampionů a krevety. Společně orestuji, ochutím kořením a zaliju kokosovým mlékem. Společně pár minut provařím. Na konci chuť doladím koriandrem a citronovou šťávou.
Jako příloha je výborná rýže, na fotce vidíte zrovna kulatozrnnou sushi rýži.
A kdo chce mít v pánvi chutí více než dost, může ještě doladit chilli papričkami 🙂
Pánev plná chutí, kde se “řízené a rozumné” kreativitě meze nekladou. Kokosové mléko zajistí lahodnou omáčku, která se hodí jak k zelenině, k houbám, rýži i krevetám…