Rychlá pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem

Inspirace na to, jak mít do 10 minut na stole zdravé jídlo hýřící barvami i chutěmi :) Kari koření, kokosové mléko, krevety, koriandr a zelenina je výborná kombinace.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Některé recepty na webu nejsou vlastně recepty, ale jen inspirace. A to je přesně tento případ 🙂 Jedná se o základní návod a nápad, jak lze rychle, snadno a jednoduše vyrobit dobré jídlo.

Fotku berte s rezervou. Původně jsem tuto pánev ani nechtěla fotit. Byl to jen můj rychlooběd. Dala jsem do něj to, co mi zrovna padlo do oka a co jsem měla k dispozici.

A už se těším, až to udělám znovu a zase s jinými ingrediencemi. Princip přípravy je totiž pořád stejný 🙂

Potřebujete

  • krevety (měla jsem už ty hotové “růžové” v zamraženém stavu)
  • Kousky různé zeleniny jako paprika, mrkev, brokolice, cuketa, pórek
  • Mohou být i čerstvé žampiony na plátky, čerstvý špenát atd.
  • Kokosové mléko (NE kokosový nápoj v krabici jako alternativa mléka, ale opravdu krémové kokosové mléko)
  • Na dochucení kari koření nebo červená kari pasta citronová šťáva, čerstvý koriandr
  • Olej (Já jsem dala avokádový)

 Postup

  1. Nejdříve si přípravím krevety podle toho, jaký druh a v jakém stavu je mám. Když mám mražené, nechám je (dle doporučení) pozvolně rozmrznout. Zeleninu si nakrájím na střední kousky.
  2. V pánvi orestuji nejdříve tužší zeleninu jako papriku, brokolici či mrkev, pak přidám třeba plátky žampionů a krevety. Společně orestuji, ochutím kořením a zaliju kokosovým mlékem. Společně pár minut provařím. Na konci chuť doladím koriandrem a citronovou šťávou.

Jako příloha je výborná rýže, na fotce vidíte zrovna kulatozrnnou sushi rýži.

A kdo chce mít v pánvi chutí více než dost, může ještě doladit chilli papričkami 🙂

Pánev plná chutí, kde se “řízené a rozumné” kreativitě meze nekladou. Kokosové mléko zajistí lahodnou omáčku, která se hodí jak k zelenině, k houbám, rýži i krevetám…

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky