Ingredience na 1 sendvič
- 2 plátky sendvičového chleba
- 2 vejce
- 2 jarní cibulky nebo 1 šalotka
- 4 datlová rajčátka
- Kousek barevné papriky
- Čerstvé bylinky nebo salátové lístky (petržel, špenát, rukola)
- Sůl, pepř
- Tuk na opečení omelety – Já dávám Ghí máslo
- Koření a bylinky pro dochucení vajec a zeleniny – Perfektní je Francouzská směs Žanet
- 2 plátky šunky pokud chcete
- Na potření toustů např. máslo a oblíbený dip nebo trošku kvalitní light majonézy
Postup
TIP č. 1
Až mi přijde zbytečné to psát, ale máme jasno v tom, že do té omelety se dá zapéct kdeco? Nemyslím zrovna tlačenku a sekanou, ale třeba žampiony, červenou cibuli, libovou slaninu, tofu, tempeh, sušená rajčata, beraní rohy, kapustu, hrášek …You name it 🙂
TIP č. 2
Pro dokonalý “omelette sandwich” jsou zapotřebí 2 základní věci. První je zajistit jeho vláčnost tím, že se omeleta zbytečně nevysuší a že chleba namažeme. Druhá je omeletu výrazněji ochutit, aby se v chlebu “neztratila”. Mojí favoritkou je Francouzská směs Žanet, která obsahuje lisovanou rajčatovou šťávu a voňavý tymián. Žanet ráda dávám také na ryby a grilovanou zeleninu. Prostě Francie raz dva.🙂