S čím jsou dobré topinky? S česnekem, se sýrem, s různými pomazánkami... Co je ale bohatě obložit zeleninou a zároveň tělu dodat mnoho ochranných látek? Ochucená rajčatová směs s cibulí a česnekem je ideální.
Tyto topinky s rajčatovou směsí jsou jednoznačně inspirované italskou bruschettou…
Když se propojí šťáva z rajčat s česnekem, olivovým olejem a bylinkami, vznikne dohromady s křupavou topinkou návyková záležitost. 🙂
Ingredience
Chleba vhodný na topinky (na fotce je žitný se semínky)
Zralá rajčata (na osobu 2 rajčata)
Cibule jarní červená
Česnek
Provensálské koření
Extra panenský olivový olej
Na dochucení – sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
Rajčata nakrájím na malé kostičky, cibuli na jemno včetně části zelené natě.
Rajčata smíchám s cibulí, prolisovaným česnekem a olivovým olejem.
Ochutím solí, pepřem a provensálským kořením.
Na každou topinku dám pořádnou porci této voňavé směsi včetně šťávy, která se vytvoří.