Recept

Zatím nejlepší tvarohová bábovka

Vyzkoušejte tuto tvarohovou bábovku, která se nedrobí a nádherně voní. Poměry ingrediencí jsou vychytané tak, aby výsledek stál za to.

Roky prověřená tvarohová bábovka, která se vždycky povede, ať už ji více či méně osladítě a experimentujete s různými druhy mouk.

Budete potřebovat

  • 250 g polohrubé mouky – to je základ, já jsem si ale pohrála a dala jsem 100g polohrubé mouky, 80g pšeničné celozrnné jemně mleté a 70g špaldové celozrnné jemně mleté
  • 250g tvarohu (kostku z alobalu nebo vaničkový)
  • 180 g cukru ( kokosový, přírodní třinový, můžete částečně nahradit i alternativami jako xylitol)
  • 100g změklého másla
  • 100ml oleje
  • 4 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
  • 1 bio vanilkový cukr
  • 1 bio kypřící prášek do pečiva
  • Šťávu z půlky citronu a trochu citronové kůry
  • Rozinky dle chuti

Postup

  1. Připravte si formu, vymastěte ji máslem a vysypte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 170°C (horkovzdušné bude stačit o něco méně)
  2. Vezměte vejce a oddělte bílky od žloutků. Bílky ušlehejte do sněhu.
  3. Utřete máslo s tvarohem, cukrem, přidejte olej a zašlehejte žloutky.
  4. Postupně přidávejte mouku promíchanou s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem. Až bude směs propojená a hladká, přidejte ještě šťávu z půlky citronu, trochu citronové kůry a hrst rozinek.
  5. Na závěr lehce vmíchejte sníh z bílků, nalijte do formy a pečte asi 50 minut na 175°C.

Největší výdhovou této bábovky je to, že je vláčná, voňavá po citrónu a přitom se nerozpadá a nedrobí. Je tedy praktická i s sebou do krabičky na výlet 🙂

Sdílet recept na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Novinky od Kamily

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Krémové noky v dýňové omáčce

Jídlo jako ušité pro dýňovou sezónu. Tyto noky vás překvapí jednoduchostí přípravy. Základem omáčky je pečená dýně, která zajistí jak...