Tento moučník je taková klasika. Tradičně se připravuje z bílé mouky a s větším množstvím moučkového cukru. Já jsem si zvykla připravovat ho jako špaldový celozrnný a sladit dle toho, pro jaký účel jej peču. Někdy tedy zvolím třtinový cukr, jindy kokosový nebo také nekalorickou kombinaci stevie a erythritolu.
Pokud by vám v receptu v tvarohové náplni z jakéhokoliv důvodu vadil ten pudinkový prášek, lze ho vynechat. Stačí smíchat jen tvaroh, vejce, osladit dle chuti, doladit trochou vanilky, doředit jen pár lžícemi mléka do krémové konzistence a tvarohová náplň bez pudinku je připravená.
Výborná je takové varianta, kdy místo jednoho hrnku špaldové mouky dám 1 hrnek jemně mleté pohankové mouky, která se ke kakaovým těstům hodí.
Moučník dělám na střední plech.
(1 hrnek = 250 ml)
Snadný, vděčný a vždy povedený, ať ho udělám klasický, celozrnný, více či méně sladký …
Sdílet recept myšičky na: