Rychle / jednoduše / zdravě

Zeleninové špízy jako příloha

Zeleninové špízy je super nápad, jak sníst zeleninu a zároveň vyrobit pěkně vypadající přílohu. Příprava je snadná a raz dva hotová...
Špízy bez masa

 Ingredience

  • Krátce předvařená kolečka brambor ( nebo den předem uvařené brambory ve slupce)
  • Barevné papriky
  • Cibule
  • A tak dále 🙂

 Postup

  1. Všechnu zeleninu kromě brambor dávám syrovou. Brambory buď předem krátce povařím, nebo je mám z předešlého dne uvařené ve slupce.
  2. Zeleninu a brambory napíchám na špejle a dám péct do trouby na plech na pečícím papíru na 190 stupňů po dobu asi 30 minut.
  3. Možností je také péct špízy rovnou třeba s krůtími karbanátky. A kompletní jídlo je v jednom tahu hotové!

Jak k zeleninovým špízům, tak ke karbanátkům, se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu, rajčatové pasty a hořčice. 👍

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?