Recept

Buřtguláš zdravěji

Když už vařím buřtguláš, chci ho dát i dětem. Proto jsem si zvykla dělat tuto variantu, která není tak tučná, zato je výživnější.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Párky jsem vybrala kvalitní, dala jsem jich daleko méně, než se dává buřtů či točeňáku do buřtguláše, přidala jsem cizrnu, která je výživnou luštěninou s výbornou chutí. Když se dobře uvaří, je měkká, máslová a do tohoto jídla sedne. Zcela jsem se obešla bez mouky, pro lepší konzistenci jsem do hrnce na jemno nastrouala velkou bramboru.

Na fotce v talíři můžete vidět i nakrájené těstoviny. Měla jsem uvařené “trubky”, tak jsem jich tam nakonec pár překrojila. Prostě eintopf 😉

Budete potřebovat

  • Brambory
  • Uvařenou cizrnu
  • Kvalitní uzeninu
  • Cibuli
  • Trochu rajčatového protlaku
  • Olivový olej
  • Na dochucení – červenou papriku, sůl, drcený kmín, česnek, majoránku, pepř

Postup

  1. Cibule nakrájejte a orestujte dozlatova na olivovém oleji, případně jiném tuku, který se nepřepaluje. Čím víc cibule, tím voňavější a hutnější základ vyrobíte.
  2. Přidejte na kostičky pokrájenou uzeninu a krátce opečte. Použila jsem párky s vysokým obsahem masa. Nedávám jich moc, spíš jen tak na “ovonění”
  3. Zasypte červenou paprikou, ochuťte trochou soli nebo sypkého bio bujónu a drceného kmína.
  4. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a uvařenou cizrnu.
  5. Zalijte vodou nebo vývarem, jen tak akorát, aby byly brambory ponořené.
  6. Přidejte jednu na jemno nastrouhanou bramboru, která jídlo přirozeně zahustí. Lepší chuť zajistí trocha rajčatového protlaku. Česnek dávám až na konec, stačí jeden stroužek, aby chuť zůstala jemná.
  7. Vařte do změknutí brambor.

Vegetariánská varianta

Místo uzeniny můžete použít tempeh nebo uzeného Šmakouna. Postup je stejný.

TIP, jak ještě více zahustit

Pokud by byl “buřtguláš” málo hustý, použijte jednoduchý trik, který je u mě v kuchyni běžnou záležitostí 🙂 Odeberte z hrnce jednu naběračku brambor, cizrny atd.. Rozmixujte ji na kaši a vlijte zpět.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky