Když byly děti malé, tak jsem převážně vařila jídla tzv. “na jistotu” Co jim chutnalo…Jelikož ráda experimentuji a baví mě zkoušet nové chutě, velmi brzy jsem si začala hrát s dochucováním jídel a s kořením. Po letech jsem při vaření začala používat i víno, což je běžná součást např. francouzské či italské kuchyně. Jak bílé, tak červené mají své pevné místo v některých jídlech a chuťově je dostanou na úplně jiný level. Třeba losos v krémové toskánské omáčce nebo boloňská omáčka s červeným vínem. Doporučuji vyzkoušet. Ve spolupráci s vinisto jsem udělala seriál receptů jídlo&víno…, kde dávám prostor nejen vínu v jídle ,ale i vínu k jídlu v rámci párování. Na něj se můžete již brzy těšit. Každý se může naučit základní pravidla, jaké víno vybrat k jídlu, aby se všechny chutě propojily a podpořily. Je to velmi zajímavá oblast vaření.
Jídla, která chci představovat: jednoduché, obyčejné, ale i netradiční recepty, kdy můžete překvapit svého partnera a do půl hodiny připravit luxusní večeři z kvalitních surovin. Chci ukázat, že i bezmasá jídla mohou být atraktivní, plná chuti, barev, vůně …Chci inspirovat a ukazovat, že mít skvělé jídlo na stole nemusí znamenat “trávit mládí” v kuchyni. Chci předávat myšlenky, že zdravý životní styl není jen o jídle, ale o životě jako celku.
Vaše Kamila
Často se mě ptáte jaký je můj vztah k vínu. Můj vztah k vínu…
Víno mám ráda. Červené, bílé i šumivé. Každé se hodí na jinou příležitost, každé se hodí pro jiné období nebo náladu. Víno vnímám jako delikatesu, kterou je třeba si vychutnat. Asi není divu, že mě to táhne především k organickým vínům, která jsou pěstována v souladu s přírodou. Ty příběhy za nimi jsou tak zajímavé. Najednou před vámi nestojí sklenka s dobrým vínem, ale sklenka, ze kterou stojí mnohdy velké lidské úsilí, profesionalita vinařů, radost, dřina, originalita chuti. Pamatuji si na dobu, kdy jsem se snažila sehnat autentická naturální vína vniklá bez chemie přirozenou cestou…teď už vím kde – na vinisto.