Mnoho lidí kupuje halušky jako polotovar. Lze je sehnat v prášku, hotové vakuované nebo v pytlíku mražené. Nejlepší a nejlevnější variantou je ale udělat si halušky doma. Stačí mít moučné brambory, mouku, sítko na halušky a určitě se povedou.
Budete potřebovat
- HALUŠKY
- Na špenát – listový špenát čerstvý nebo mražený,cibuli, polentu na zahuštění, trochu smetany nebo mléka, sůl, případně 1 stroužek česneku
- BRYNDZU (dala jsem 2 balíčky, celkem tedy 300g)
- 1 kelímek bílého jogurtu
- K podávání čerstvé bylinky
Postup
-
Připravte si domácí halušky. Není to nic složitého.
-
Příprava domácího špenátu Na oleji si orestujte nakrájenou cibuli, přidejte listy špenátu, ochuťte a míchejte. Aby měl špenát hutnější konzistenci, přidejte k němu lžíci instantní polenty, která ho zahustí. Špenát lze ke konci zjemnit trochou smetany, pokud požadujete hladkou konzistenci, projeďte ho tyčovým mixérem, jak jsem to udělala já.
-
Horké halušky smíchejte s bryndzou a bílým jogurtem. Pokud by nebyly vláčné, můžete přidat pár lžic vody, ve které se vařily halušky.
-
Smíchejte se špenátem, nebo špenát dejte jen navrch a bohatě ozdobte čerstvými bylinkami. Například pažitkou a majoránkou.
TIP
Mladší dcera halušky nechtěla, bryndza jí nechutnala. Z připraveného a rozmixovaného špenátu jsem jí tedy operativně vyrobila krémovou špenátovou polévku. Naběračku špenátu jsem dala do menšího rendlíku, přidala žloutek, zjemnila smetanou a pochutnala si 😉