Potřebujete
- Těsto (na 1 plech používám POLOVIČNÍ dávku z toho receptu na těsto na vyšší pizzu
- 5 středních cibulí
- 150 g kvalitní slaniny
- 1 kelímek husté zakysané smetany
- trochu oleje na opečení cibule a slaniny
- Na dochucení sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup
- Nejdříve si připravím těsto. Je možné ho i koupit, ale já si připravuji toto domácí těsto. Na jeden alsaský koláč stačí polovina dávky těsta v odkazu.
- Slaninu si nakrájím na drobné kousky, cibuli na tenké proužky, půlkolečka. Pak obojí opeču na troše oleje a nechám chvíli vychladnout.
- Opečenou slaninu s cibulí pak už jen smíchám se zakysanou smetanou ochucenou solí, pepřem a špetkou muškátového oříšku.
- Těsto rozválím a dám na plech, na něj rozprostřu směs a dám péct na 200 stupňů asi na 20 minut.
TIP
Pokud nestíháte připravit domácí těsto, můžete použít kvalitní hotové, např. chlazené těsto na pizzu
☝️ Doporučuji vyzkoušet také tento zelný závin.🙂