Barevné těstoviny s restovanými rajčaty a ovčím sýrem Pecorino

Rychlé a jednoduché těstoviny, které jsou ideální pro období čerstvých zralých rajčat. Šťavnaté díky rajčatům, výrazné díky tvrdému ovčímu sýru.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Chuť čerstvých rajčat je i po tepelné úpravě samozřejmě úplně jiná, než chuť rajčat konzervovaných.

Narozdíl od receptů typu “těstoviny s rajčatovou omáčkou” není cílem, aby byly těstoviny zavalené 2 naběračkami omáčky. Naopak jsou jen jednoduše promíchané s tepelně upravenými čerstvými rajčaty. Skvělá fresh chuť, kterou perfektně doladí výrazný sýr a bylinky.

Množství rajčat vždy uzpůsobím množství těstovin. Na 1 porci většinou počítám 1 velké masité rajče a třeba 4 střední keříková rajčátka.

 Ingredience

  • Těstoviny (použila jsem “Vřetena bez lepku zeleninový mix”. Bezvaječné těstoviny, do kterých je přidaná pro barvu sušená červená řepa a sušený špenát)
  • Zralá rajčata (mohou být velká masitá, ale i menší keříková. Nebo kombinace)
  • Italský tvrdý ovčí sýr “Pecorino Romano” (běžně dostupný i v supermarketech)
  • Olivový olej
  • Česnek
  • Sůl, pepř
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, petrželka atd.)

 Postup

  1. Dám vařit těstoviny podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus. Pokud zkouším nový druh alternativních těstovin, vařím je na mírném plameni a nechám spíše “dojít”, aby se zbytečně nerozpadly.
  2. Na olivovém oleji nechám rozvonět kousky nebo plátky česneku. Přidám nakrájená rajčata. Pokud mám čas na extra postup, nechám velká rajčata spařit ve vroucí vodě a zbavím je slupky. Menší rajčátka či keříková rajčata nakrájím na půlky nebo malé měsíčky. Rajčata osolím, ochutím pepřem a několik minut restuji. Cílem není mít omáčku, ale jen rajčatovou směs, se kterou promíchám těstoviny.
  3. Po několika minutách restování přidám k rajčatům zelené bylinky a v pánvi je “mimo plotnu” důkladně promíchám s těstovinami a na jemno nastrouhaným sýrem Pecorino.
  4. Každou porci pak ještě ozdobím pár plátky sýra. Plátky dělám škrabkou. A zakápnu panenským olivovým olejem. Hotovo!

> ☝️Sýr Pecorino můžete využít také na tyto těstoviny s cuketovou omáčkou a schwarzwaldskou šunkou.🙂

Ať se vám těstoviny povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky