Atraktivní jídlo, které se dá jednoduše přizpůsobit věku dítěte. Platí pravidlo, že čím menší dítě, tím menší kousky těstovin, méně masa, méně mastnoty a více omáčky. Na fotce vidíte verzi pro děti, co už zvládají žvýkat větší kousky.
Boloňské špagety jsem nikdy nechystala v malém množství. Rovnou jsem je uvařila jako jídlo pro celou rodinu s tím, že naší nejmenší jsem před jejich dochucením odebrala stranou. Základ tvoří kvalitní hovězí mleté maso a sekaná rajčata. My máme rádi omáčku více zeleninovou než masovou, proto ještě přidávám nastrouhanou mrkev, která chuť navíc celkově zjemní. Na asi 400g masa jsem dala dvě plechovky rajčat a velkou nastrouhanou mrkev.
Budete potřebovat
- Špagety
- Mleté hovězí maso
- Sekaná rajčata v plechovce
- Cibuli
- Olivový olej
- Mrkev
- Zelené koření (petrželka, oregano)
- Na dochucení pro dospělé či starší děti – sůl, česnek
Postup
- Cibulku krátce orestujte na oleji a přidejte mleté maso.
- Pár minut restujte, přidejte nastrouhanou mrkev a opět chvíli restujte.
- Přidejte krájená rajčata v plechovce, případně pasírovaná rajčata ve skle.
- Povařte do změknutí masa a přirozeného zhoustnutí omáčky (cca 30 min, i více)
- Odeberte potřebnou část malým dětem stranou a pro ostatní pak dosolte, dochuťte česnekem a bylinkami dle chuti.
TIPY
-
Omáčka získá jinou a jemnější chuť, když se pro malé děti lehce “projede” tyčovým mixerem. I mně takto více vyhovuje 🙂
-
Pokud ji připravíte v papiňáku, nemusíte nic hlídat a míchat, navíc je vše hotové mnohem rychleji.