Brokolicové pesto

Všichni známe bazalkové pesto. Nebo také pesto ze sušených rajčat. Těch dalších variant co ale existuje! Začněme třeba brokolicovým...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Pokud vám chutná brokolice, tak vás v této podobě nemůže zklamat. V kombinaci s kešu ořechy, lahodným sýrem, zelenými bylinkami a olivovým olejem je báječná.

Počítejte s jednou brokolicí na 2 porce.

Budete potřebovat

  • 1 brokolici
  • 1/2 hrnku kešu ořechů
  • 1/4 hrnku panenského olivového oleje
  • 100g tvrdého sýra (Grana padano, parmazán, lze i chedar)
  • Zelené bylinky dle chuti (bazalka, petržel, pažitka, řeřicha apod.)
  • 1 stroužek česneku
  • Trochu vody z těstovin
  • Na dochucení sůl, pepř, citrnovou šťávu

Postup

  1. Kešu ořechy ideálně na pár hodin předem namočte do vody, aby změkly. Pokud to nevyjde, nevadí. V malém sekáčku je rozemelte na jemno.
  2. Brokolici rozdělte na růžičky a krátce připravte nad párou nebo duste v troše vody. Brokolice musí zůstat pevná na skus a krásně zelená.
  3. Nastrouhejte si na jemno oblíbený sýr, hodí se nějaký výraznější, aby jídlu dodal chuť.
  4. Přidejte olivový olej, oblíbené zelené bylinky a pak už vše jen krátce promixujte dohromady, ochuťte česnekem, solí, pepřem a citronovou šťávou.
  5. Pokud by pesto bylo moc hutné, lze jej zředit pár lžícemi vody, ve které se vařily těstoviny.
  6. Ve větší míse promíchejte s horkými těstovinami, nejlépe se hodí tagliatelle.

TIP

  • Široké nudle tagliatelle můžete sehnat v mnoha podobách. Vyzkoušela jsem bylinkové i celozrnné špaldové. Výborné!
  • Pokud jste v nějakém redukčním režimu, doporučuji zvolit celozrnné těstoviny a menší množství oleje.

A když by náhodou nějaké pesto zbylo, namažte ho vychlazené jako pomazánku třeba do sendviče. Kombinovat se dá s čímkoliv.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky