Co jsou to vlastně celestýnské nudle? Řadí se mezi tzv. vložky do polévky, které se připravují mimo polévku. Jsou to různě ochucené svítky, vaječná sedlina, fritátové nudle, krutony, orestované strapačky z vaječného těsta a vloček.
Různé vývary připravuji často a někdy se stane, že dojdou nudle a nechce se mi dělat domácí krupicové knedlíčky. Na řadu tedy přijdou celestýnské nudle, které vypadají atraktivně a mají díky opečenému těstu zase jinou chuť.
V principu se jedná o slané palačinkové těsto, které je jen o trochu řidší, aby byly palačinky tenké a nudle “poddajné”.
Mouku lze použít jak hladkou, jemně mletou, tak polohrubou a kombinovat druhy tak, aby se při obracení palačinka netrhala.
asi 4 palačinky, nudle na “hrnec polévky”
Pokud potřebujete těsto na celestýnské nudle připravit v bezlepkové verzi, osvědčila se mi kombinace “půl na půl” této Univerzální směsi bez lepku od Labety a jednodruhové bezlepkové mouky CIZRNOVÉ Druid.
Máte v polévce rádi široké nudle, ale není čas připravovat domácí celestýnské? Použijte hotové. Osvědčené jsou tyto široké Babiččiny válcované nudle od Druidu, které pravděpodobně znáte 🙂
> ☝️Vyzkoušejte také tento kuřecí vývar s domácí strouhanou zavářkou. Lze do ní zakomponovat různé alternativní mouky.🙂
Sdílet recept myšičky na: