Recept

Celozrnná rýžová kaše z kulatozrnné rýže natural

Nejpřirozenějším způsobem, jak připravit domácí rýžovou kaši, je sáhnout po celozrnné kulatozrnné rýži. Ve srovnání s "instantní přípravou" je kaše sytější, nutričně bohatší a chuťově opravdovější.👍

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Poslední dobou jsem si oblíbila kulatozrnnou rýži natural, která se dobře vaří a má i přes svou celozrnnou podobu jemnou a příjemnou chuť. Hodí se skvěle na krémová rizota, různé opečené placičky, ale především na domácí kaše.🙂

Ingredience na 4 porce

  • 300 g kulatozrnné rýže natural + dvounásobné množství vody na uvaření rýže
  • 1 l mléka nebo rostlinného mléka + další na doladění konzistence (já jsem dala mandlové)
  • 1 BIO vanilkový cukr na chuť nebo jen vanilkový extrakt
  • Na doladění sladkosti kaše např. med nebo javorový sirup
  • Na ozdobu sušené švestky, pekanové ořechy a malé množství hořké čokolády

 Postup

  1. Rýži nejdříve uvařím ve vodě úplně do měkka podle návodu. Jakmile je rýže uvařená a voda vypařená, zaliju rýži mlékem a společně 5 minut povařím. Rozmixuji tyčovým mixérem do hladka a na mírném stupni ještě promíchávám, dle potřeby dolévám mléko… Kaše by něměla být ani řídká, ale ani by v ní neměla stát lžíce. 🙂
  2. Teď základ kaše doladím tak, aby byla chuť lahodná. Někdy přidám bio vanilkový cukr, jindy med či javorový sirup, případně kousek másla.
  3. Kaši rozdělím do misek a nechám na každém, aby si ji doplnil o to, co mu chutná a co od kaše očekává… Jak vidíte na fotce, já jsem měla chuť na čokoládu 🙈

> ☝️Pokud jste rýže uvařili více, než je jí třeba na kaši, jednoduše ji použijte do těchto rýžovo – zeleninových placiček. S domácím petrželovým dipem jsou vynikající! 🐭

I když se rýžová kaše připraví z celozrnné rýže, její chuť je stále velmi jemná a neutrální. To je její výhoda. 👍

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky