Ingredience
- Celozrnné těstoviny linguine (jsou to takové placaté špagety)
 
- Na jemno nasekaná rukola
 
- Stroužky česneku nakrájené na plátky
 
- Olivový olej
 
- Chilli papričky ( čerstvé nebo sušené)
 
- Sůl, pepř, na ozdobu můžou být zelené bylinky
 
 Postup
- Těstoviny dám vařit dle návodu. Musí zůstat pevné na skus. Zvolila jsem celozrnnou verzi “placatých špaget”.
 
- Rukolu nasekám na drobno, stroužky česneku nakrájím na plátky. V pánvi rozehřeju olivový olej a do zlatova opeču česnek. Musí se hlídat, jakmile se spálí zhořkne. Lehce zlatavá barva je ta správná.
 
- K česneku přihodím rukolu a nechám krátce zavadnout. Pracují s ní jako se špenátem. Pak už jen přihodím špagety, které mohou být i trochu “mokré”, ochutím solí, pepřem, chilli papričkami. Hotovo! 🙂
 
>☝️Dalším jednoduchým extra rychlým receptem jsou tyto těstoviny s marinovanými rajčaty a ricottou🐭
Proč to komplikovat, do pár minut lze mít zdravé těstoviny na stole. 🙂