Ingredience v tomto jídle mám doma vždy. Téměř bez práce a doslova za pár minut si tak mohu připravit zdravé jídlo, které je navíc dostatečně syté a bohaté na všechny makroživiny. Kdybyste měli zájem ho ještě enzymaticky obohatit, doporučuji ke každé porci přidat lžíci naklíčené čočky nebo kvašené zeleniny.
Na 2 porce budete potřebovat
- 200 – 250 g celozrnných těstovin
- 130 g čisté váhy tuňáka ve vlastní šťávě
- 5 sušených nakládaných rajčat
- 4 lžíce zelených oliv
- 1 šalotku
- Olivový olej, sůl, pepř
- Hrst čerstvé zelené petrželky nebo cibulové natě
Postup
- Těstoviny uvařte dle návodu na skus.
- Nakrájenou šalotku krátce orestujte na olivovém oleji a přidejte kousky tuňáka ve vlastní šťávě.
- Vmíchejte na proužky nakrájená sušená nakládaná rajčata, půlky oliv, ochuťte solí a pepřem a promíchejte s těstovinami.
- Na talíři dozdobte nasekanou zelenou petrželkou a pár kapkami panenského olivového oleje.
Jaké celozrnné těstoviny vybrat?
V supermarketech dnes běžně koupíte pšeničné nebo špaldové celozrnné těstoviny. V obchodech se zdravou výživou je pak sortiment mnohem širší. Na výběr jsou těstoviny ječné, žitné, pohankové, rýžové, kukuřičné a každé chutnají zcela jinak. Zkoušejte 🙂