Cuketové hranolky z trouby

Udělat hranolky neznamená jen vytáhnout ty bramborové z mrazáku a usmažit je ve friťáku.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Úžasná cuketa je mojí oblíbenou zeleninou v mnoha variantách. Skvělá je restovaná cuketa na pánvi nebo výborná cuketová polévka s červenou čočkou, nezklame ani jako cuketový salát s domácím dresingem.

Tak proč z ní neudělat třeba i hranolky 😉

Budete potřebovat

  • Cukety (spíše menší)
  • Strouhanku (může být i kukuřičná)
  • Výrazný tvrdý sýr (použila jsem Grana Padano z Lidlu)
  • Vejce + hladkou mouku + trochu soli (nebo jakoukoliv jinou “kašičku”, ve které cuketové hranolky smočíte)
  • Papír na pečení

Postup

  1. Menší cuketu omyjte a nakrájejte na špalíčky. Je možné je mít tenké nebo tlustší. Já jsem z časových důvodů zvolila větší hranolky – hranoly 😉
  2. Připravte si polořídké těstíčko rozmícháním vejce, mouky a špetky soli. Těstíčko lze připravit i jiným způsobem. Bez vejce i bez mouky třeba jen smícháním hrašky s vodou …
  3. Sýr, nejlépe typu parmazán, grana padano, gran moravia nastrouhejte a v míse promíchejte se strouhankou.
  4. Cuketový hranolek pomocí vidliček obalte v těstíčku a pak v připravené sýrové storuhance.
  5. Naskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte na 220 stupňů dozlatova.

Výborné jsou s domácím dresingem. Třeba koprovým nebo česnekovým.

TIPY

  • Papír na pečení můžete potřít trochou olivového oleje pro více křupavosti.
  • Sýr grana padano kupuji jako 200g trojúhelníkový bloček v celku, je to cenově nejpřijatelnější.
  • Pokud byste měli jen velké cukety, lze je také použít, jen hranolky vykrajujte z té tvrdší části cukety.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky