Cuketové placičky s kukuřičnou strouhankou

Jakékoliv zeleninové placičky třeba spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček zcela bez mouky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Jakékoliv zeleninové placičky podávané spolu s bramborem a zeleninovým salátem jsou výborným obědem a oblíbeným jídlem. Zkuste tuto variantu cuketových placiček, které jsou zcela bez mouky…

Budete potřebovat

  • 2 menší cukety i se slupkou
  • Kukuřičnou strouhanku (prodává se jako hotový produkt)
  • 2 vejce (nebo podle celkového množství směsi)
  • Na ochucení placiček – sůl, pepř, majoránka, česnek, kurkuma
  • Olivový olej

Postup

  1. Cukety na hrubo nastrouhejte, lehce osolte a nechte pustit vodu, kterou pak slijte.
  2. Do nastrouhaných cuket přidejte vejce a koření dle vašich zvyklostí. Placičky můžete ochutit klasicky jako bramborák nebo jen solí, pepřem a kurkumou.
  3. Přidejte tolik kukuřičné strouhanky, aby hmota nebyla příliš tekutá, ale spíše tužší a placičky šly dobře obracet. Pokud v cuketách necháte dost vody, může se stát, že konzistence směsi nebude ke smažení dobrá.
  4. Cuketové placičky opékejte z obou stran na nepřilnavé pánvi do zlatova na olivovém oleji.

Podávejte s brambory, [dresingem](http://www.varilamysicka.cz/clanky/nejlepsi-domaci-zdrave-dresingy “dresingem”) a zeleninovým salátem.

Já jsem směs ochutila kořením kurkuma, dodala těstu úžasnou barvu i zajímavou chuť.

Co je kurkuma?

Kurkuma je známá jako součást koření kari. Jedná se o tropickou bylinu, jejíž oddenek se rozemílá na prášek a využívá se jak v kuchyni, tak v léčitelství. Aktivní složkou kurkumy je oranžově zbarvený olej kurkumín, který se využívá na léčbu řady nemocí. V západních zemích je kurkuma uznávaná jako výrazný protizánětlivý prostředek, uvádí se i její protirakovinný účinek, má příznivý vliv na zažívací systém a mnoho jiných vlastností. Kurkuma je bezpečné koření, indická kuchyně bez ní v podstatě neexistuje, používá se i k barvení másla či sýrů. Její barvící schopnost je opravdu velká, tak pozor na oblečení 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky