Domácí krupicové noky se zeleninou a bylinkovým máslem

Když už vás těstoviny nebaví, zkuste si vyrobit domácí krupicové noky. Jejich výhodou je to, že si můžete pohrát s konzistencí i složením.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Krupice je dobrým základem mnoha noků a knedlíčků do polévek. Neznamená to ale používat jen bílou pšeničnou krupici. Ráda zčásti používám celozrnnou špaldovou krupici nebo také pohankovou krupici. Noky jsou křehké, máslové a špetka muškátového oříšku jim dodá šmrnc.

Tentokrát jsem je smíchala s orestovanou zeleninou a na kostičky nakrájenou šunkou nejvyšší jakosti.

Budete potřebovat

Na jemné krupicové noky

  • 270 ml mléka
  • 130 g špaldové krupice
  • 80 g polohrubé mouky
  • 50 g másla
  • 4 vejce
  • sůl, špetka muškátového oříšku

Dále

  • 400 g na malé kousky nakrájené zeleniny
  • lžíci másla + oblíbené bylinky
  • 150 g vysokoprocentní šunky (pro variantu bez sama můžete použít tempeh)
  • lžíci čerstvého másla, hrst nasekaných zelených bylinek a mořskou sůl

Postup

  1. Do hrnce vlijte mléko, přidejte máslo a sůl. Zahřejte a vsypte krupici. Minutu povařte a vymíchejte do hladka.
  2. Směs nechte zchladnout a přidejte rozšlehaná vejce, polohrubou mouku a špetku muškátového oříšku.
  3. Hmotu protlačte do vroucí osolené vody přes sítko na halušky. Noky povařte 3 minuty, sceďte a propláchněte studenou vodou.
  4. Na pánvi orestujte zeleninu se šunkou, ochuťte kořením a přidejte lžíci bylinkového másla, které jste si připravili promícháním másla s na jemno nasekanými čerstvými bylinkami a mořskou solí.

Chuť domácích noků, orestované zeleniny a másla s vůní bylinek je báječná.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky