Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory “půl na půl”. A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.
Teď jsem je dělala přesně takto.
Ingredience
- 300 g na hrubo nastrouhané dýně Hokkaido
- 300 g na jemno nastrouhaných brambor (nejlépe varný typ C)
- 1 vejce
- 1 střední cibule
- Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín
- Na dohuštění asi 4 lžíce kukuřičné strouhanky a 1 lžíce jemně mleté preferované mouky
- Tuk na opékání bramboráků (Řepkový olej, Ghí atd…)
Postup
- Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
- Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
- Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
- Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂
> ☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭
Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa…
Ať se vám bramboráky povedou! 🙂