Dýňové bramboráky

Dobře ochucený bramborák je vděčná klasika...Má však i svoje osvědčené varianty. Zkuste bramboráky se zářivou dýní. Ozdobené smetanovým krémem a uzeným lososem jsou perfektní!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí stačí jednoduše přizpůsobit tomu, kolik toho chcete mít. Já vždy dávám dýni a brambory “půl na půl”. A buď přidám 1 nebo 2 vejce. Dohustím podle situace.

Teď jsem je dělala přesně takto.

Ingredience

  • 300 g na hrubo nastrouhané dýně Hokkaido
  • 300 g na jemno nastrouhaných brambor (nejlépe varný typ C)
  • 1 vejce
  • 1 střední cibule
  • Na dochucení sůl, pepř, česnek, majoránka, drcený kmín
  • Na dohuštění asi 4 lžíce kukuřičné strouhanky a 1 lžíce jemně mleté preferované mouky
  • Tuk na opékání bramboráků (Řepkový olej, Ghí atd…)

Postup

  1. Dýni vydrbu, rozkrojím, vydlabu semínka. Nastrouhám na hrubo. Brambory oškrábu a nastrouhám na jemno. Část přebytečné vody sliju.
  2. Přidám vejce, na drobno nakrájenou cibuli, dochutím kořením.
  3. Směs dohustím kukuřičnou strouhankou a lžící mouky. Místo mouky lze použít i lžíci bramborového nebo rýžového škrobu.
  4. Těsto dávám do pánve lžící, tvořím bramboráky a opékám na troše oleje z obou stran do zlatova. Pak bramboráky odsaju papírovou utěrkou.🙂

> ☝️Nechcete stát u pánve? Zkuste zelné bramboráky z trouby. Zajímavá varianta! 🐭

Výborné jsou samotné, občas je ale vylepším dalšími ingrediencemi. Teď to bylo Gervais rozmíchané s trochou citronové šťávy, dochucené solí a kousek uzeného lososa…

Ať se vám bramboráky povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky