Toto je moje vyzkoušená verze “směsi”, která vyhovuje konzistencí, chutí i složením.
Karbanátky jsou syté a plné vlákniny. I bez vejce drží krásně pohromadě. Chutnaly i dětem, což mě mile překvapilo 🙂
Na 9 středních karbanátků potřebujete
- 250 g uvařených červených fazolí
- 130 g na jemno posekané mrkve (nebo nastrouhané)
- 1 cibuli
- 2 lžíce drceného lněného semínka
- 3 lžíce suché ingredience na dohuštění směsi ( kukuřičná strouhanka nebo různé vločky)
- 2 lžíce rajčatové pasty (kvalitní protlak v bio kvalitě)
- 2 lžíce olivového oleje do směsi
- Na dochucení stroiužek česneku, lžíce majoránky, sůl, pepř
Postup
- Mrkev na drobno posekám v malém robotu nebo nastrouhám a orestuji ji spolu s cibulí na olivovém oleji.
- Fazole rozmixuji. Nevadí, když nebudou úplně do hladka …
- Pak už jen vše promíchám dohromady. Orestovanou mrkev s cibulí ochutím majoránkou, solí, česnekem, pepřem, přidám drcené lněné semínko, rajčatovou pastu, olivový olej a zahustím kukuřičnou strouhankou nebo nějakými vločkami tak, aby směs byla akorát hustá a daly se v ruce tvarovat karbanátky.
- Karbanátky dám na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem, ještě je lehce potřu olivovým olejem a peču na 200 stupňů asi 25 minut.
Hodí se k nim libovolný zeleninový salát nebo šťouchané brambory a samozřejmě nějaký domácí DIP z hustého jogurtu, který je možné ochutit rajčatovou pastou nebo také kari kořením.
Výborné jsou teplé i studené 🙂