Recept

Fitness dortík ze Skyru

Když si chcete dát něco dobrého, co nezabije vaši snahu o méně kalorický jídelníček, hodí se osvědčený recept. Tak tady je! Vláčný dortík ve stylu cheesecaku, jehož základ tvoří granola a náplň vysokoproteinový nízkotučný mléčný výrobek jménem Skyr.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Klasická cheesecaková náplň je sice nebesky lahodná a dokonale krémová, její kalorická hodnota už ale nemusí korespondovat s cíli, které někdo má. Dopřejte si kousek něčeho sladkého a přitom do sebe zbytečně nedostávejte větší množství tuku, cukru a bílé mouky.

Místo sušenek z bílé mouky zapojte granolu a místo smetanvého sýra tradiční islandský mléčný výrobek Skyr, který má minimální množství tuku, přitom hodně bílkovin.

Budete potřebovat

Na korpus do kulaté formy cca průměr 24 cm

  • 170 g granoly (křupavá mussli směs)
  • 2 lžíce kokosového oleje

Na náplň

  • 500 g Skyru (prodávají se velké kelímky po 350 g)
  • 4 vejce
  • 3 lžíce medu (nebo jiné sladidlo dle preferencí)
  • pár kapek vanilkového extraktu ( lze vynechat)

Postup

  1. V robotu nadrťte na jemno granolu nebo křupavé mussli. Důkladně promíchejte se 2 lžícemi kokosového tuku. Cílem je vytvořit lehce lepivou hmotu, kterou vsypete do formy a pomocí dna skleničky upěchujete. Tento korpus předpečte na 190 stupňů po dobu asi 7 minut.
  2. Připravte si náplň. Nejdříve ušlehejte 4 celá vejce do husté pěny. Buďte trpěliví, trvá to 3 až 5 minut. Pak postupně jemně zašlehejte Skyr a med nebo jiné sladidlo. Pro lahodnější chuť přidejte pár kapek vanilkového extraktu.
  3. Náplň vlijte do předpečeného korpusu a pečte na 175 stupňů asi 45 minut.
  4. Nechte ve formě vychladnout alespoň 10 minut a nožem pak objeďte kolem dokola, abyste měli jistotu, že se forma oddělila.

Velmi jednoduchá příprava, výborný výsledek 🙂

TIP

Můžete vyzkoušet i jiné varianty a místo části Skyru použít řecký jogurt nebo nízkotučný tvaroh.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky