Na rajčatových omáčkách je skvělé to, že se dají obměňovat do aleluja. Typická atraktivní rajčatová chuť zůstává, pokaždé ji ale vylepší jiné ingredience. Někdy sýr, jindy olivy, teď to jsou bílé máslové fazole.
Zatímco u jiných receptů nechávám rajčatovou omáčku ve své plné struktuře, tady jsem se rozhodla ji rozmixovat do hladka. Bylo to hlavně z důvodu, aby v ní nebyly kousky cibule. A super! 🙂
Ingredience
Těstoviny fusilli (já jsem použila bio celozrnné)
Sekaná nebo drcená rajčata ( v sezóně spařená čerstvá zbavená slupky)
Cibule
Česnek
Sůl, pepř, trochu přírodního cukru (nebo alternativa)
Velké uvařené bílé fazole
Čerstvá petržel
Olivový olej
Postup
Těstoviny uvařím podle návodu tak, aby zůstaly pevné na skus.
Do velké pánve dám olivový olej a osmahnu na něm velkou cibuli a na kostičky nakrájený česnek.
Přidám rajčata, ochutím solí, trošku dosladím a provařím 10 minut. Rozmixuji do hladka.
Pak už jen přidám fazole, petrželku a ještě chvíli prohřeji.