Výhodou této polévky je, že se na ní nedá co zkazit. Je jedno, zda preferujete více brambor, masa nebo červené čočky, výsledek bude vždy dobrý a hustotu na závěr jednoduše vyladíte podle situace.
Snadno ji připravíte v jemné nebo naopak pikantní variantě. Ráda ji beru do termosky na výlety, kdy poslouží jako teplé hlavní jídlo.🙂
Větší hrnec polévky
Když mi dojde koření na GULÁŠ, dochutím polévku pomocí jednodruhového koření. Dávám drcený kmín, červenou papriku, pepř, majoránku. Pokud zrovna nemám čerstvý česnek, chuť polévky vytáhnu pomocí česnekového pepře GARLIC PEPPER.
Červenou čočku přidávám do polévky podle toho, jaký typ čočky mám a zda chci, aby se ztratila nebo byla přiznaná. Půlenou čočku stačí dát až chvíli po mase a je třeba počítat s tím, že se rozvaří a zapadne. Některé druhy celé červené čočky jsou zase pevnější a potřebují vařit o něco déle…
Když chci, aby měla polévka šmrnc navíc, osvědčilo se mi zakomponovat uzenou papriku. Stačí lžička a polévka je chutí zase o level výše. Uzenou papriku považuji za “čichací drogu”. Ta vůně je neskutečná…🙂
> ☝️A co mleté maso tentokrát krůtí? Šoupněte ho do tohoto jednoduchého krůtího rizota, které velmi chutná dětem.
Sdílet recept myšičky na: