Hustá žampionová polévka se smetanou a bramborami

Sytá polévka k večeři se vždycky hodí. Tato krásně voní a chutná a vypadá tradičně, i když je netradiční :)

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Nastanou v životě situace, kdy se nehodí či není možné použít jíšku či šlehačku, kdy je třeba polévku připravit bez lepku a také bez mléčného výrobku. I tak si lze vychutnat výbornou smetanovou polévku. Polévku lze zahustit mnoha aleternativními způsoby. Já jsem zvolila rýžovou moukou pro její neutrální chuť. Místo tradiční smetany jsem použila rostlinnou sojovou, do jiných receptů zase raději dávám ovesnou, kešu nebo kokosovou. Co se týče rostlinných smetan, je třeba vybírat vědomě a přečíst složení …

Potřebujete

menší hrnec, pro více lidí množství ingrediencí zdvojnásobte

  • 250 g žampionů (použila jsem krémové)
  • 4 brambory
  • asi 3/4 l vývaru
  • Mouku na zahuštění (dala jsem bezlepkovou rýžovou)
  • Smetanu ( použila jsem sojovou )
  • Na dochucení sůl, pepř, drcený kmín
  • Olivový olej

 Postup

  1. Brambory si oškrábu a nakrájím na menší kostičky. Dám je vařit do měkka do vývaru spolu s bobkovým listem a novým kořením.
  2. Mezitím si na pánvi připravím žampionový základ. Na jemno nakrájenou cibuli krátce orestuji na olivovém oleji, po chvíli přidám žampiony pokrájené na kousky. Dělám takové tlustší plátky překrojené napůl. Ochutím solí, pepřem, kmínem, restuji pár minut a odstavím.
  3. Hrnec s bramborami trochu zahustím, dle typu zahušťovadla případně krátce provařím. Pak už jen vsypu orestované žampiony a zjemním smetanou. Už nevařím…

Rychlá, snadná a vděčná polévka, kterou lze bez problémů připravit i bez bílé mouky a tučné smetany. Její základní kouzlo tvoří předem orestované žampiony, které zůstanou křehké a mají výraznou chuť.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky