Kysané zelí je pro lidské zdraví hotový zázrak. Věděly to naše prababičky, věděli to námořníci, věděli to staří Číňané… Vyplatí se mít ho po ruce prakticky pořád a několikrát týdně si dopřát jeho porci.
Mně vyhovuje míchat ho dohromady s jablky, která zjemní celkovou chuť. Když ho ještě lehce dosladíte medem, velmi chutná i dětem.
Na 3 porce budete potřebovat
- 200 g kysaného zelí
- 2 sladší jablka
- 1 lžíci medu
- může být i trochu křenu
Postup
- Zelí překrájejte na drobnější kousky
- Jablka omyjte a včetně slupky nastrouhejte na hrubo
- Ihned promíchejte se zelím a ochuťte lžící medu.
Salát můžete podávat v rámci svačiny jako přírodní zdroj enzymů a vitamínů, nebo ho podávat jako doplněk k hlavnímu jídlu.
Za pár minut hotový, levný, zdravý, výborný … 🙂