Recept

Kapání do polévky z rýžové mouky – rychlá bezlepková zavářka

Stačí vám 2 ingredience a přes vidličku můžete jednoduše do jakékoliv polévky zavařit toto extra snadné kapání. Díky jemně mleté rýžové mouce je zavářka bezlepková. Výborně se hodí do rajské polévky.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Na fotce jsem kapání zavařila do rajské polévky. Můžete uvařit jakoukoliv zeleninovou polévku, ať už s kousky zeleniny či krémovou. Tady je pár tipů na polévky, do kterých by se kapání mohlo jako zavářka hodit:

Kuřecí vývar se zeleninou

Klasická rajská z protlaku

Špenátová krémová polévka

Toto množství je kapání do středního hrnce polévky. Asi na 4 porce. Pro větší objem polévky, nebo pokud chcete mít kapání více, udělejte těstíčko ze 2 vajec.

 Ingredience

  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce hladké rýžové mouky
  • Sůl

Postup

  1. V misce rozšlehám vejce, přiměřeně osolím, aby zavářka nebyla mdlá a postupně zašlehám 2 lžíce rýžové mouky, až vnikne hladké řidší těstíčko.
  2. Těstíčko jemně liju do vroucí polévky přes vidličku. Vznikají tak malé cucky nepravidelného tvaru. Opatrně promíchám, případně odlepím ode dna a nechám pár minut provařit. Hotovo!

TIPY

  • Stejným způsobem můžete kapání připravit i z běžné pšeničné nebo špaldové mouky<br />
  • Pokud kapání děláte poprvé a nejste si jisti, zkuste si ho připravit “nanečisto” do vroucí vody. Když jsem já získala jistotu, jaká konzistence těsta je správná a jaká mouka “funguje či nefunguje”, už jsem těsto cmrndala bez obav přes vidličku do různých polévek.🙂

> ☝️Další tip na rychlou zavářku je strouhání. Doporučuji vyzkoušet strouhání do polévky jen ze 2 ingrediencí.🙂

Ať se vám zavářky povedou!🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky