Karbanátky z fazolí adzuki

Vláčné, voňavé a křehké karbanátky bez masa. Základ tvoří výživné fazole adzuki. Ve spojení s opečenou cibulkou, česnekem a rajčatovou pastou je o výraznou chuť postaráno...

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Fazole adzuki se řadí mezi luštěniny. Mají vysoký obsah bílkovin a vlákniny, proto každému jídlu kromě nutričních benefitů dodají na sytosti. Jejich výhodou je neutrální chuť, často se používají i na pečení sladkých dezertů. Třeba fazolové brownies bez mouky z tohoto druhu fazolí stojí za vyzkoušení.

Karbanátky mohou mít mnoho verzí. Já jsem se teď rozhodla doplnit fazole o brambory, které nepřebijí další chutě. Místo brambor můžete zkusit dát i pečené batáty.

Karbanátky je dobré opékat pozvolna na nepřilnavé pánvi. Když jsou menší, lépe se obrací.🙂

 Ingredience

  • 400 g uvařených fazolí adzuki
  • 2 brambory ( asi 120 g, uvařené nejlépe ve slupce)
  • 2 velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce rajčatové pasty (protlak, kupuji bio v tubě)
  • cca 3 lžíce suché ingredience na dohuštění (dala jsem rýžovou mouku)
  • Sůl, pepř, majoránka
  • Olivový olej

 Postup

  1. Fazole adzuki obyvkle namáčím přes noc, pak je v jiné vodě uvařím na mírném plameni do měkka. Někdy je dělám v pomalém hrnci. Studené fazole v malém robotu rozmixuji do hladka. Přidám ve slupce uvařené nastrouhané brambory, rajčatovou pastu, ochutím kořením a krátce promixuji.
  2. Směs dám do mísy a promíchám s do zlata orestovanou cibulí a prolisovaným česnekem.
  3. Zpevním trochou mouky nebo namletých vloček, aby šly tvarovat karbanátky. Stačily na to 3 lžíce.
  4. Naolejovanýma rukama tvořím menší karbanátky a opékám je pár minut z obou stran do zlatova.

> ☝️Ke karbanátkům se hodí třeba bramborový salát. Zkuste tuto moji oblíbenou verzi bramborového salátu s celerem.🙂

Fazolové karbanátky drží po opečení pěkně pohromadě, jsou tedy i vděčným jídlem do krabičky.🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky