Krabičkuju! – vláčná tvarohová bábovka + jablko + třešně

Inspirace na sladkou a praktickou svačinu na cestu. Ne každý moučník a každé ovoce se totiž hodí do krabičky :) Domácí tvarohová bábovka a čerstvé české ovoce jsou prověřenou variantou.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Že by v “krabičkovacím” seriálu chyběla krabička s bábovkou? Takovou klasikou, která na cestách nikdy nezklame? Tak to ani náhodou. Chce to mít ale ten správný recept. Nikdo nestojí o nudnou suchou bábovku, která by drobila, nebo se rozpadala. To se vám u této nestane 🙂

Na tvarohovou bábovku budete potřebovat

  • 2 hrnky mouky ( dala jsem 1 hrnek polohrubé a 1 hrnek celozrnné špaldové jemně mleté)
  • 3 vejce
  • 1 tvaroh ve vaničce (250 g)
  • 3/4 hrnku sladidla ( může být i méně, třtinový cukr, kokosový cukr, nebo půl na půl se xylitolem)
  • 1/2 hrnku rostlinného oleje
  • půl hrnku vody
  • 1 prášek do pečiva bez fosfátů (bio)
  • kakao, skořici

 Postup

  1. Vyšlehejte vejce se sladidlem, pak přidejte všechny ostatní ingredience a důkladně promíchejte. Těsto ochuťte skořicí.
  2. Formu na bábovku vytřete tukem, vysypte hrubou moukou (nebo jak jste zvyklí) a vlijte půlku těsta.
  3. Do zbylého těsta přidejte kakako, třeba 1 lžíci, promíchejte a vlijte do formy. Pomoci vydličky párkrát dokola “projeďte”, aby se obě těsta ledabyle promíchala.
  4. Pečte na 180 stupňů do suché špejle, tedy asi 50 minut…Nechte vychladnout a vyklopte.

Bábovka nemusí být jen nutričně prázdný moučník z bílé mouky, kterým se dorazíte po nedělním obědě… Když použijete kvalitní ingredience, špaldovou mouku, tvaroh, “rozumně” ji osladíte, může být zdravou svačinkou, která uspokojí chuť na sladké a zasytí.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky