Recept

Krabičkuju! – zeleninový salát s fazolemi + domácí dresing + celozrnné krutony

Když plánujete oběd do krabičky v podobě salátu, je třeba vědět, jak ho připravit správně. Je vhodné zvolit nejen praktické ingredience, ale i způsob práce s nimi.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Občas mám chuť si jako jídlo s sebou připravit salát. Než jsem to ale vychytala, nejednou se stalo, že mě v krabičce čekalo něco, co jsem neměla chuť jíst. Rozmočené salátové listy, dresing, který se smíchal se šťávou z rajčat, změklá okurka a kousky olezlého sýra… To fakt ne 🙂

Přitom stačí pár drobností a můžete se těšit z “fresh” salátu, i když byl v krabičce nějakou tu chvíli.

Jak jsem postupovala při přípravě tohoto salátu?

  • Místo ledového salátu jsem dala rukolu, která snese více.
  • Místo rozkrájených rajčat jsem použila pevnou papriku.
  • Zeleninu jsem promíchala jen s olivovým olejem, který ji obalí a podrží její vlastnosti.
  • Místo sýra jsem dala fazole, které zasytí a nic se jim jen tak nestane…
  • Chlebové krutony jsem oddělila, ať zůstanou pěkně křupavé.
  • Dresing jsem dala zvlášť do malého kelímku a použila ho až při jídle.

Všechno práce maximálně na 10 minut, která pak ve výsledku rozhodně stojí zato.

Budete potřebovat

  • Rukolu
  • Lahůdkovou cibulku
  • Papriku
  • Červené fazole
  • Olivový olej
  • Domácí dresing hustější konzistence
  • Domácí krutony z žitného chleba

Postup

  1. Rukolu a papriku omyjte. Rukolu párkrát překrojte, aby se pak z krabičky lépe jedla. Papriku nakrájejte na kostičky a lahůdkovou cibulku včetně zelené natě na drobné kousky. Promíchejte s olivovým olejem. Nesolte …
  2. Chleba nakrájejte na malé kostičky a opečete do zlatova na malém množství olivového oleje.
  3. Připravte si domácí dresing na salát tak, jak vám vyhovuje. Můžete jako základ použít hustý řecký jogurt a chuť doladit lžičkou majonézy a chilli omáčkou, případně chilli kořením, na závěr vmíchejte na jemno nasekané zelené bylinky.

Saláty v krabičce se sice dají v dnešní době koupit skoro na každém rohu, málokde ale splní moje požadavky 🙂 Z mnoha důvodů. Připravit si svůj vlastní podle toho co, kolik a v jaké kvalitě zrovna chci jíst je pro mě zkrátka lepší volbou..

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky