Tuto krémovou cizrnu vařím ve více variantách podle toho, jakou formu rajčat zvolím a kolik času mám na přípravu.🙂
Používám buď koncentrovanou rajčatovou pastu, passatu, sekaná rajčata nebo “v sezóně” čerstvá rajčata. Výsledek chutná pokaždé trošku jinak, pokaždé výborně.
Toto je rychlá varianta s koncentrovanou rajčatovou pastou a pórkem, kterou není třeba vařit tak dlouho jako variantu se sekanými rajčaty a cibulí.
I když nejraději používám základní suroviny a luštěniny si vařím sama, v tomto případě se mi osvědčila “kupovaná” hotová cizrna, která má opravdu měkkou a máslovou konzistenci.
Přesně pro toto jídlo mi chutí i vůní nejvíce sedí “indický” typ kari koření INDIA, které obsahuje dokonale vyladěnou recepturu koření. K luštěninám ideální.🙂
Když mám k dispozici větší množství čerstvého koriandru, tak si ho nasekám a po porcích zamrazím. Praktické!
> ☝️Další nápad, jak použít cizrnu a rajčata? Vyzkoušejte těstoviny s omáčkou z rajčat, cizrnou a pancettou.🙂
Ať se vám recepty povedou!🙂
Sdílet recept myšičky na: