Krémová cuketovo-bramborová polévka s křupavou slaninou

Cuketa a brambora jde rozhodně dohromady. A když je zjemníte čerstvým sýrem a vyladíte výraznou chutí kvalitní křupavé slaniny, je o lahodnou chuť postaráno.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Je rychle hotová, krásně barevná, přirozeně hustá i bez mouky … Když nato přijde, máte teplou večeři do 15 minut na stole.

Budete potřebovat

  • 2 střední cukety
  • 2 brambory
  • 1 cibuli + tuk na orestování
  • 50 g čerstvého smetanového sýra ( Lučina, Gervais …)
  • Slanina
  • Zeleninový vývar
  • Zelené bylinky dle chuti (čerstvé nebo sušené)

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na kostičky a orestujte na troše tuku. Po chvíli přidejte na kostičky nakrájenou cuketu i se slupkou, kterou jste předtím pořádně kartáčkem omyli. Pár minut restujte.
  2. Brambory oškrábejte, nakrájejte na kostičky a přidejte k cuketě. Zalijte vývarem tak, aby byla zelenina tak akorát ponořená.
  3. Dochuťte a vařte do změknutí brambor. 10 minut bude stačit.
  4. Rozmixujte do hladka a ke konci zjemněte trochou čerstvého sýra. Není třeba dávat mnoho, i 1 lžíce udělá divy.
  5. Úplně na závěr vhoďte na jemno nasekané bylinky. Ideálně čerstvé, třeba na jemno nasekaná petrželka.
  6. Polévku nalíjte do talířů a každou porci posypte opečenou křupavou slaninou. Nejlepší jsou jemné kostičky.

TIPY

  • Když budete chtít sehnat kvalitní slaninu, jděte po “domácích” zdrojích. Vygooglete si, zda máte v okolí nějakou farmu, případně navštivte prodejnu, která se specializuje na kvalitní farmářské potraviny. Rozhodně se vyhněte slanině, která místo masa obsahuje náhražky a její etiketa čítá 4 řádky aditiv.

  • Výborného výsledku můžete dosáhnout i bez živočišných produktů. Místo čerstvého sýra použijte rostlinnou ovesnou smetanu a místo slaniny drobné kostičky orestovaného tempehu.

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Další recepty na myšičce

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Polévka z pečené mrkve s domácím zeleným pestem

Když mrkev předem upečete a až poté z ní uvaříte polévku, budete překvapeni výbornou a intenzivní chutí. Výhodou jarní mrkve...

Salát s pečeným křupavým květákem a domácím ranch dressingem

Výživný salát plný barev, chuti a vlákniny. V hlavní roli růžičky květáku, které jsou atraktivně ochucené a do křupava upečené...

Pita sandwich s vege kuličkami a domácím dipem

Pita plná chuti s "nemasovými" kuličkami. Inspirujte se a zapojte do jídelníčku luštěniny...atraktivně. Když kuličky správně ochutíte, je vyhráno......

Reklama partnera myšičky