U každého jídla hraje roli, z pohledu zdravého stravování, kvalita vstupních surovin. U masa toto platí dvojnásob. Jde o to zajistit si v rámci možností zaručený zdroj a vědět tak, co vlastně jíte. Kvalitní krůtí maso lze objevit v řeznictvích, ale i na krůtích farmách, nebo párkrát kliknout a nechat si ho dovézt domů.
Na krůtí guláš budete potřebovat
- 1/2 kg krůtího masa ( dají se koupit krůtí kostky na guláš)
- 2 velké cibule
- Řepkový olej nebo Ghí
- 1 větší bramboru
- Vodu nebo vývar na podlití
- Drcený kmín, česnek, sůl, pepř, červenou papriku, majoránku
Varianta
Pokud máte rádi více zeleninovou chuť guláše, lze do něj přidat předem orestovanou mrkev nebo čerstvou červenou papriku nebo rajčata.
Postup
-
Na tuku orestuje cibuli do zlatova. Přidejte kostky krůtího masa, ochuťte solí, pepřem, paprikou, kmínem. Až maso začne pouštět šťávu, podlijte trochou horké vody a duste.
-
Když je maso téměř měkké, podlijte opět vývarem nebo vodou a přidejte na jemno nastrouhanou syrovou bramboru, česnek a majoránku. Vařte do změknutí masa, brambora vzniklou omáčku přirozeně zahustí.
- Pár minut před koncem varu lze ještě přidat stroužek česneku a trochu majoránky. Česnek si takto zachová více hodnotných živin a majoránka zase více vůně.
Krůtí guláš můžete podávat třeba s – RÝŽÍ PEČENOU V TROUBĚ nebo s tarhoňou.
Já přílohy k různým omáčkám střídám, když ale udělám domácí knedlík, tak se to setká s úspěchem. Těsto na knedlík nechávám zadělat domácí pekárnu, pokud ji ale nemáte, nevadí, protože máte vařečku a ruce 🙂
A zde je – RECEPT NA DOMÁCÍ KNEDLÍKY
Knedlík není jídlo, po kterém bych pravidelně toužila, když je ale čerstvý a homemade, tak ho s chutí namočím do omáčky 🙂