Recept na klasické kuře na paprice najdete všude. Občas ho klasicky dělám také. Poslední dobou jsem si oblíbila svou zdavější variantu tohoto tradičního jídla. Omáčku na závěr zahušťuji jáhlovými vločkami, které jsou bezlepkové. Na závěr pak dávám zakysanou smetanu, která je lépe stravitelná. Kuře na paprice nemusí být těžkým jídlem s pěti knedlíky na talíři …
Ke kuřeti na paprice se hodí [rýže](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/ryze-pecena-v-troube-jako%20priloha “rýže”), domácí halušky, těstoviny, někdo preferuje [domácí knedlík](http://www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/skvele-knedliky-z-domaci-pekarny-s-celozrnnou-moukou “domácí knedlík”).Na fotce je kuře na paprice s [tarhoňou](http://www.varilamysicka.cz/slovnik/tarhona “tarhoňou”).
Zakysaná smetana prošla procesem mléčného kvašení, díky kterému získala nové nutriční vlastnosti. Díky tomuto procesu došlo k rozložení části bílkovin, sacharidů i tuků a pomáhá tak našemu trávení. Zakysaná smetana je zkrátka lépe stravitelná a méně zatěžuje náš organismus.
Co se týče zahušťování, tak bílou moukou není nutné cpát všude, zvlášť, když máte jako přílohu těstoviny nebo knedlíky. Poradit si můžete i jinak. Podle mě není poznat, že je omáčka zahuštěná „alternativně“ jáhlovými vločkami. Výsledkem je výborná krémová omáčka a všichni se vždy oblizují až za ušima…
Sdílet recept myšičky na: