Kuřecí maso do salátů lze připravit mnoha způsoby. V případě pečení, smažení, minutkové přípravy či grilování může být maso mastné, tužší nebo připečené. V případě vaření se zase může stát, že bude maso “nijaké”.
Mně se nejvíce osvědčila příprava kuřecích prsou v pomalém hrnci, která je jednou z nejšetrnějších a nejsnadnějších úprav. Pomalý hrnec považuji za smysluplný přístroj. Osobně ho využívám nejčastěji při přípravě masa, vývarů, luštěnin a různých “eintopfů”.🙂
Ingredience
Kvalitní kuřecí psa bez kosti (vešla se mi do hrnce 4 vedle sebe)
Sůl
Pepř
Sušené bylinky či koření dle chuti (lze vynechat)
Postup
Kuřecí prsa nechám tak, jak jsou. I když jsou větší, nenaklepávám je a nepřekrajuji je… Z obou stran je osolím, opepřím a dám vedle sebe do pomalého hrnce.
Když chci, aby maso mělo nějakou speciální chuť, posypu ho ještě sušenými bylinkami. Teď jsem měla nějakou středomořskou směs s petrželí, oreganem, tymiánem atd.)
Maso nepodlévám, ani nedávám do hrnce žádný tuk. Hrnec jen přikryju pokličkou a nastavím vaření na dvojku, vyšší stupeň (většinou je možné si vybrat mezi módem 1 a 2) na 3 hodiny.
Naprosto bez práce vás bude čekat šťavnaté a měkké maso.
Kuřecí prsa nechám odpočinout, vychladnout a pak je ostrým nožem rozkrájím na plátky.