Recept

Lívance z ricotty – bez cukru, vláčné, nadýchané

Lívance bez kynutí, které jsou hotové raz dva. Receptura bez cukru! Ricotta jim dodá vláčnost, sytost a přirozenou sladkost.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí jsem vyladila tak, aby vše vyšlo na 1 balení syrovátkového sýru Ricotta, který běžně kupuji v 250g balení.

Mouku jsem teď zvolila bezlepkovou celozrnnou rýžovou, která má neutrální chuť a do receptury mi zapadla. Můžete ale použít i jiný druh jemně mleté mouky.🙂

Nejvíce mě na těchto lívancích baví to, že je těsto zcela bez cukru, přesto příjemně sladké. Díky ricottě.🙂

 Ingredience na 8 lívanců

  • 250 g ricotty
  • 2 větší (nebo 3 menší) vejce
  • 80 g jemně mleté mouky (dala jsem celozrnnou rýžovou)
  • 2 až 3 lžíce rostlinné smetany (použila jsem kešu smetanu)
  • 1/2 lžičky bio kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky sušené citronové kůry

 Postup

  1. Bílky oddělím od žloutků, z bílků ušlehám sníh.
  2. Ricottu smíchám se žloutky, přidám půl lžičky kypřícího prášku, citronovou kůru a mouku. Ideální je mouku prosít. Konzistence bude dost tuhá, doladím ji 2 lžícemi smetany.
  3. Na závěr vmíchám sníh z bílků. Těsto je nadýchané, hutné. Kdyby na lžíci drželo až moc a zdálo se tuhé, doředím ho ještě lžící smetany nebo jiné podobné tekutiny.
  4. Na středně rozpálenou nepřilnavou a tukem vytřenou pánev nanáším lžící těsto a tvořím vyšší lívanečky. Opeču je z obou stran do zlatova. Hotovo!

> ☝️Až bude více času, doporučuji také vyzkoušet kynuté jablečné lívance. Postup je snadný.👍

Ať se vám lívance povedou! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky