Recept

Jednoduché máslové sušenky pro děti

Vyrobit dětem plech sušenek není nic složitého. Tentokrát jsem zkusila klasické máslové, které vynikají svojí křehkostí. Vynechala jsem klasický cukr a místo něj použila sladký sirup.

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Příprava těchto sušenek je opravdu jednoduchou záležitostí. Tentokrát jsem zkusila klasickou variantu z hladké mouky, ze které se dá následně vycházet pro další varianty sušenek. Podstatné je, že víme, z čeho jsou a necpeme do dětí zbytečná aditiva.

Budete potřebovat

  • 280g hladké mouky (lze i půl na půl s jemně mletou celozrnnou)
  • 200g másla (lehce povolené)
  • 3 lžíce agáve sirupu nebo obilného sirupu s neutrální chutí (pro menší děti rýžový)
  • na špičku lžičky soli (sůl zvýrazní chuť sušenek, pro malé děti lze vynechat)
  • vanilkový extrakt (vanilka je exotické koření, do roka raději nepodávejte)

Postup

  1. Z uvedených ingrediencí vypracujte hladké těsto. Jde to ručně, můžete si ale pomoci i robotem, který má hnětací háky.
  2. Těsto rozdělte na poloviny a z každé vytvarujte váleček.
  3. Válečky zabalte do fólie a nechte ztuhnout v lednici.
  4. Válečky pak rozkrájejte na centimetrové plátky. Ty pak můžete ještě dotvořit pomocí razítek na sušenky. Já jsem si pomohla obyčejnou paličkou na maso, která má z jedné strany hroty. Ty utvořily na sušenkách tradiční efekt.
  5. Sušenky naskládejte na velký plech vyložený pečicím papírem. Trochu se zvětší, proto je neskládejte úplně těsně vedle sebe.
  6. Pečte na 180 stupňů asi 10 minut. Nesmí úplně zhnědnout, to už by byly spálené. Můžete je nechat zchladnout na plechu.
  7. Pokud chcete, aby vydržely déle, skladujte je v chladu ve vzduchotěsné dóze.

TIP

Toto množství mi úplně přesně vyšlo na jeden velký plech. Pokud vám těsto zbylo, asi jste sušenky udělali moc tenké.

Při pečení sušenek je, alespoň pro mě, základem mít nastavenou minutku, nebo prostě hypnotizovat troubu a čekat. 2 minuty navíc mohou znamenat zmařené dílo 🙂

Sušenky jsou extra křehké, výborné. Jakmile zvládnete tuto základní variantu, můžete zkoušet přidávat místo části bílé mouky třeba celozrnnou, bezlepkovou a tak dále 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...

Reklama hlavního partnera myšičky